Ihmisten kokoisille ideoille!

                   

Oulun Seudun Leader on Maa- ja Metsätalousministeriön ja kuntien rahoittama maaseudun kehittämisyhdistys, joka toimii seuraavien kuntien alueella: Oulun maaseutumaiset alueet, Ii, Kempele, Muhos, Pudasjärvi ja Utajärvi

Etusivulle

Perämeren rannikolla toimii yli 500 rekisteröitynyttä kaupallista kalastajaa. Heistä reilu 50 kuluu kaupallisten kalastajien 1. ryhmään eli he saavat itse pyytämästään kalasta liikevaihtoa yli 10 000€/vuosi. Kalastajien määrä on kuitenkin viimeisten vuosikymmenten aikana vähentynyt rajusti ja kalastajien keski-ikä on korkea. 

 

Perämerellä on perinteisesti harjoitettu pienimuotoista rannikkokalastusta, jossa pyydyksinä käytetään verkkoja ja rysiä. Myös muun muassa nuottausta ja troolausta harjoitetaan alueella. Hylkeet aiheuttavat suurta harmia erityisesti verkkopyynnille ja monet ammattikalastajat ovatkin joutuneet lopettamaan sen täysin. Perämeren tärkeimpiä saaliskaloja ovat siika, lohi, ahven ja muikku.

 

Alueen kalatalouden kannalta kalastajien ohella merkittäviä toimijoita ovat parisenkymmentä kalanjalostusyritystä sekä Kuivaniemeen keskittynyt kalankasvatustoiminta. Lue lisää Perämeren rannikon kalataloudesta meidän strategiasta. 

 

Raportti kalatalousstrategian edistymisestä:

 

Raportti, tammikuu 2021

 

Facebook
Oulun Seudun Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu