Ihmisten kokoisille ideoille!

 

 

Oulun Seudun Leader on Maa- ja Metsätalousministeriön ja kuntien rahoittama maaseudun kehittämisyhdistys, joka toimii seuraavien kuntien alueella: Oulun maaseutumaiset alueet, Ii, Kempele, Muhos, Pudasjärvi ja Utajärvi

Etusivulle

Oulun Seudun Leaderin hallitus valitsee vuosittain alueeltaan Vuoden paikallisen kehittäjän, joka voi olla yksittäinen henkilö tai yhteisö. Valinta julkistetaan keväisin vuosikokouksen yhteydessä. Tarkoituksena on tuoda esille alueemme aktiivisia toimijoita, jotka ovat tehneet paljon työtä yhteisönsä eteen ja ovat hyödyntäneet myös eu-rahoituksia toimintansa kehittämisessä.

 

Lisäksi vuodestä 2017 lähtien palkitaan vuosikokouksessa vuoden NuorisoLeader-hanke. Palkinnon ja 250 euron jatkototeutusrahan saa hanke, jolla on esim. laaja vaikuttavuus, hyvä ja onnistunut toteutus tai se on ollut tärkeä alku jollekin laajemmalle toiminnalle.

 

Vuoden 2017 paikallinen kehittäjä ja NuorisoLeader-hanke:

Paikallinen kehittäjä: Yritysasiamies Ilkka Pirttikoski (Oulunkaari) ja Yritysneuvoja Timo Paakkola (Oulun Seudun Uusyrityskeskus)

NuorisoLeader-hanke: Kakkutrio, Muhos (Sonja Ylikulju, Jonna Filppula ja Fanni Mertaniemi)

 

 

Vuoden 2016 paikallinen kehittäjä ja NuorisoLeader-hanke:

Paikallinen kehittäjä: Ahmaksen kyläseura ry ja Niskan kyläyhdistys ry.

 

Kyläyhdistyksen tekevät esimerkillistä yhteistyötä niin toiminnassaan kuin myös yhteisen kylätalon ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Molemmat ovat aktiivisia yhdistyksiä, jotka järjestävät monipuolista toimintaa alueellaan. 

 

Vuoden Nuoriso-Leader-hanke: Ollin Oivallus, Pudasjärven Pärjänsuo

 

Nuoret itse jäädyttivät jääkiekkokentän sekä vastaavat sen ylläpidosta. Kentällä on päivittäisiä käyttäjiä paljon. Nuoret ovat omalla panoksellaan mahdollistaneet harrastusmahdollisuuksien säilymisen omassa kylässä, vaikka lakkautetun kyläkoulun kentän käyttö heiltä evättiin. 

 

 

Vuoden 2015 paikallinen kehittäjä:

Anni-Inkeri Törmänen Pudasjärveltä

 

Anni-Inkeri on ollut pitkään mukana Livokas ry:n toiminnassa ja kehittänyt kylätalon toimintaa eteenpäin. Hän on ollut avustamassa alueen yrityksiä niiden alkutaipalleella ja valanut uskallusta eri järjestöissä toimiviin ihmisiin lähteä kehittämään toimintaa ja hakemaan ideoille tukea eri rahoituslähteistä.

 

 

Vuoden 2014 paikallinen kehittäjä:

Muhoksen, Utajärven ja Ylikiimingin 4H-yhdistykset toiminnastaan Läheltä lautaselle-hankkeessa.

 

Hanke on oivallinen esimerkki hyvin valmistellusta ja toteutetusta Leader-hankkeesta. Hankkeen tavoitteet ylittyivät reilusti ja hankkeen järjestämiin tapahtumiin osallistui yli 4000 lasta ja nuorta 1,5 vuoden aikana! Hankkeesta löydät tietoa täältä.

 

 

Vuoden 2013 paikallinen kehittäjä:

Ylikiimingin Nuijamiehet ry

 

Ylikiimingin Nuijamiehet ry on tehnyt pitkäjänteistä ja monipuolista kehittämistoimintaa oman alueensa parhaaksi ja tarjoaa alueellaan toimintaa ja palveluita kaiken ikäisille ihmisille. Kehittämistoiminnassaan Nuijamiehet on ansiokkaasti ja esimerkillisesti toteuttanut kolme Leader-hanketta, jotka ovat sisältäneet rakentamista sekä kone-, laite- ja kalustohankintoja.

Facebook
Oulun Seudun Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu