Ihmisten kokoisille ideoille!

 

 

Oulun Seudun Leader on Maa- ja Metsätalousministeriön ja kuntien rahoittama maaseudun kehittämisyhdistys, joka toimii seuraavien kuntien alueella: Oulun maaseutumaiset alueet, Ii, Kempele, Muhos, Pudasjärvi ja Utajärvi

Etusivulle

Leader rahoitus

 

Oulun Seudun Leader rahoittaa maaseutuyritysten ja – yhteisöjen kehittämistoimintaa sekä pienimuotoisia investointeja.

Kun suunnittelet hanketta, ota yhteyttä Oulun Seudun Leaderin toimistoon jo suunnitteluvaiheessa, niin neuvomme miten kannattaa edetä. 

Tukihakemus jätetään sähköisesti Hyrrä-järjestelmään (y-tunnukselliset hakijat).

 

Suomi.fi-valtuutus on otettu käyttöön Hyrrä-asiointipalvelussa 2.1.2020. Kaupparekisteriin kuuluvat yritykset voivat nyt alkaa käyttää Suomi.fi-valtuutusta asioidessaan Hyrrässä. Suomi.fi-valtuutusta käytetään siihen, että henkilö voi asioida sähköisesti organisaation edustajana.

 

Yhdistykset ja muut organisaatiot, joita ei ole merkitty kaupparekisteriin, käyttävät Hyrrä-asioinnissaan edelleen Katso-valtuutusta. Alla olevia logoja painamalla saat enemmän tietoa Hyrrästä ja Katso-tunnisteesta.Katso-palvelussa annetut valtuudet antavat hakijalle mahdollisuuden jättää hakemus organisaation nimissä. Organisaation tulee pitää huoli, että nimenkirjoitusoikeudellisten henkilöiden tiedot päivitetään ajantasalle sekä PRH- että YTJ-palveluihin.

 

 

Hyrrään pääset kirjautumaan tästä ja katso-palveluun tästä.

 

Mikäli yhdistykselläsi ei ole y-tunnusta, voi tukea hakea myös paperilomakkeella (ry-tunnus). Tukihakulomake toimitetaan Leader-toimistolle. Lomakkeita on saatavilla Suomi.fi -palvelusta, kun haku aukeaa. 

 

Leader-hankkeen polku:

  1. Hakemus on vireillä, kun hankehakemus on jätetty Hyrrä-järjestelmään ja hakemuksesta on tullut vireille tulo-ilmoitus hakijalle.
  2. Hakemukseen pyydetään mahdollisia täydennyksiä ja hanke viedään leader-hallituksen käsittelyyn. Hallitus tekee tarkoituksenmukaisuusharkinnan ts. päättää rahoitetaanko hanke vai ei.
  3. Hankepaperit toimitetaan ELY-keskukseen, joka tekee laillisuustarkastuksen jälkeen virallisen hankepäätöksen, joka lähetetään hakijalle ja tiedoksi leader-ryhmälle.
  4. Mikäli hankepäätös on ollut myönteinen, voi päätöksen saatuaan hakea maksatuksia.

 

Rahoituslaskuri

 

 

Facebook
Oulun Seudun Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu