Ihmisten kokoisille ideoille!

 

 

Oulun Seudun Leader on Maa- ja Metsätalousministeriön ja kuntien rahoittama maaseudun kehittämisyhdistys, joka toimii seuraavien kuntien alueella: Oulun maaseutumaiset alueet, Ii, Kempele, Muhos, Pudasjärvi ja Utajärvi

Etusivulle

esimerkkejä rahoitetuista hankkeista

Ohjelmakaudella 2014-2020 rahoitetuista hankkeitä löytyy tietoa valtakunnallisesta hankerekisteristä maaseutuviraston sivuilta: suora linkki hankerekisteriin

 

Ohjelmakaudella 2007-2013 rahoitetuista yleishyödyllisistä hankkeista on laadittu esite, jonka voit ladata täältä.

Esitettä on myös mahdollisuus saada painoversiona toimistoltamme. 

 

Ohjelmakaudella 2007-2013 rahoitettuja hankkeita löytyy tällä hetkellä myös POP-Leaderin sivuilta, jonne on koottu kaikkien Pohjois-Pohjanmaan Leader-ryhmien rahoittamia hankkeita.

 

Yleishyödyllisiä investointihankkeita:

 

Särkijärven kyläseura ry, Kylätalon lämmitystapamuutos ja piha-alueiden kunnostaminen

Särkijärven kyläseura on vuokrannut Utajärven kunnalta Rauhala-nimisen kiinsteistön, jossa alueen yhdistykset voivat järjestää asukkaille erilaista toimintaa. Hankkeessa asennetaan kiinteistöön maalämpö, mikä pienentää huomattavasti talon käyttökustannuksia sekä uusitaan audio-laitteet ja kunnostetaan piha-aluetta. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat arviolta 38 000€, josta tuen osuus 60 %.

 

Kempeleen Kirin pesäpallostadionin katsomon rakentaminen

Kempeleen Kiri toteutti vuonna 2016 mittavan urakan rakentaessaan pesäpallostadionille uudet katsomotilat, suoja-aidat, tapahtumatorin sekä muuntamalla vanhan kuuluttamorakennuksen avoterassin sisätilaksi. Vaikka suunnittelutyö ja vaativat rakentamisosuudet teetettiin ulkopuolisella toimijalla, niin oli talkootyöllä (yli 3800 tuntia) suuri merkitys hankkeen läpi viemisen kannalta. Hankkeen toteutunut kokonaiskustannus oli n. 306 000€, josta tuen osuus oli 180 000 eli n. 59 %. Nyt stadionilla on katettuja istumapaikkoja noin 750 hlölle ja jo kesän 2016 aikana stadionin pesäpallotapahtumissa vieraili yli 24 000 katsojaa.

 

Sanginjoen nuorisoseurantalon remontointi

Oulun Sanginjoen kylässä sijaitseva Sanginjoen nuorisoseurantalo on rakennettu vuonna 1912. Kesällä 2009 kyläläiset aloittivat talkoovoimin talon peruskorjauksen ja laajentamisen, jotta talon kunto saataisiin vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Nuorisoseurantalo toimii kyläläisten kokoontumis- ja harrastuspaikkana. Tiloja vuokrataan myös ulkopuolisille esimerkiksi juhlien järjestämistä varten.

 

Kiimingin Urheilijat ry, Koe elämää Honkimaalla-hanke

Yhdistys rakensi hankkeen aikana monitoimitalon Kiiminkiin. Sali on tarkoitettu alueen maaseudun asukkaiden monipuoliseen käyttöön. Tilassa erilaiset yhdistykset voivat järjestää mm. tapahtumia, konsertteja ja teatteritoimintaa. Monitoimitalo on hyvä esimerkki uudentyyppisestä kylätalosta.

 

 

Yleishyödylliset kehittämishankkeet:

 

Yritysten yhteistyö: Utajärven kunta, YhteisBio-hanke

Yhteistyöhankkeessa on mukana kolme Utajärveläistä maatilaa ja paikallinen energia-osuuskunta.Hankkeessa on tavoitteena luoda harvaanasutun kirkonkylän taajaman lähettyville liiketaloudellisesti kannattava biokaasulaitos, joka on myöhemmin laajennettavissa. Hanke tähtää uudenlaisen yritystoiminnan käynnistämiseen. Hanke tulee hyödyttämään lähialueen yrityksiä ja asukkaita tarjoamalla heille ympäristöystävällisellä tavalla tuotettua energiaa sekä ravinteiden kierrätykseen perustuvia lannoitteita. Hankkeen tulosten pohjalta päätetään, onko taloudellisesti järkevää lähteä perustamaan uutta yritystä, joka lähtee investoimaan biokaasulaitokseen. Hankkeen toteutusaika: 10.4.2017-31.7.2018 ja kokonaiskustannukset 34 250€, josta tuen osuus 60 %. Hankkeen yksityisrahoitusosuuden (40 %) maksavat mukana olevat yritykset.

 

Muhoksen, Utajärven ja Tyrnävän 4H-yhdistykset: Luonnosta Käsin-hanke

Luonnosta käsin-hankkeen tavoitteena on järjestää lapsille ja nuorille monipuolista toimintaa seuraaviinteemoihin liittyen: lähiruoka, kierrätys sekä luonnosta ja eläimistä saatava hyvinvointi. Teemat ovat toiminnassa vahvasti läsnä.
Luonnosta käsin-hanke on Muhoksen 4H-yhdistyksen hallinnoima hanke. Yhteistyötä tehdään Muhoksen 4H-yhdistyksen lisäksi myös Utajärven ja Tyrnävän 4H-yhdistysten sekä paikallisten yritysten ja muiden toimijoin kanssa. Hankeaika on 1.11.2015-31.10.2018.

 

Utajärven nuorten toimintaorganisaatio ry UNTO, Untorock-tapahtuman laajentaminen

UNTO on perustettu vuonna 1996 ja yhdistyksen päätehtävä on edistää ja ylläpitää paikkakunnan nuorisokulttuuritoimintaa ja kehittää nuorten harrastusmahdollisuuksia. Yhdistys järjestää vuosittain Untorock tapahtuman, jossa esiintyy myös tunnettuja suomalaisia rock-yhtyeitä. Yhdistys on saanut JoMMa ry:ltä tukea Untorock -tapahtuman laajentamiseen. Laajentamisen jälkeen Untorock on koostunut kahdesta eri tapahtumasta: Untoklubi Muhoksella ja varsinainen Untorock Utajärvellä. Lisäksi on järjestetty perhekonsertti.

 

Pohjois-Pohjanmaan liikuntaopistosäätiö Virpiniemi, Juoksukaruselli-hanke

Haukiputaalla toimiva Virpiniemen Liikuntaopisto toteuttaa Juoksukaruselli-hankkeen kautta 7-18 -vuotiaille suunnattua juoksutoimintaa, joka sopii kaikille tiedoista, taidoista, kunnosta ja asuinpaikasta riippumatta. Alueella toimivat seurat järjestävät toiminnan paikallisesti liikuntaopiston ohjauksella. Nuoret tekevät varsinaisen toiminnan: suunnittelevat, ohjaavat ja liikkuvat. Hankkeen aikana rakennetaan uusi toimintamalli, jota saavat myös muut alueet vapaasti hyödyntää. Hankkeen päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen sekä maaseudun elävöittäminen ja aktivoiminen paikallisten seurojen toiminnan avulla. Hanke on kolmivuotinen.

Facebook
Oulun Seudun Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu